/ Apskats / Samsung Galaxy S6 edge + – par 0.6 collām lielāks edge

Samsung Galaxy S6 edge + – par 0.6 collām lielāks edge

galaxy-s6-edge-plus_gallery_right-side_gold_1200
Raitis Misa uz 16/11/2015 - 20:53 uz Apskats, Dzīvesstils, Tālruņi, Viedoklis

Samsung Galaxy S6 edge ir interesants un spējīgs tālrunis, kam jau savu daļu uzmanības esam veltījuši. Tagad nedaudz iepazīsim Samsung Galaxy S6 edge +, kas ir gan ar lielāku ekrānu, gan arī vēl spējīgāks par savu mazāko brāli.

Nu jau var teikt, ierastā izliektā mala edge un edge + pilda līdzīgas funkcijas. Dažas lietas, piemēram, iespēja noteikt populārākos zvanītājus, info plūsma utt. ir ērti, bet vairs nav uzskatāms par jaunumu. Un pieejamā funkcionalitāte vēl arvien atpaliek no tā, kāda tā varētu būt. Te darbs Samsung dizaineriem un programmētājiem.

Tehniskais aprīkojums savukārt ir augstākajā līmenī:

  • 5.7 collu, QHD (2560 x 1440 (518 ppi)), Super AMOLED ekrāns
  • Astoņu kodolu Exynos 7420 (64-bit, 14nm), (četri 2.1GHz + četri 1.5GHz kodoli) un 4 GB operatīvās atmiņas
  • 16 MP OIS (F1.9) kamera ar Smart OIS stabilizāciju, 5MP (F1.9) pašiņkamera ar 120 grādu skata leņķi
  • 154.4 x 75.8 x 6.9 mm (153 g)
  • Nano-SIM
  • Pirkstu nospieduma skeneris
  • A-GPS, GLONASS, Beidou atbalsts navigācijai

Kā redzams ar dzelžiem, kā mēdz teikt – viss ir kārtībā. Programmas un TouchWiz UI saskarne darbojas bez aizķeršanās. Papildu labumi, ko tālrunis un tā komplektācija nodrošina ir bezvadu uzlādes iespēja, kas pārbaudījām, darbojas. Tiesa, nebija iespējams pārbaudīt ātrās bezvadu uzlādes iespēju, kas ļaujot tālruņa akumulatoru pielādēt pilnu nieka 120 minūtēs. Tam nepieciešams speciāls bezvadu lādētājs, kāda manā rīcībā nebija.

Noderīga būs arī iespēja divus gadus izmantot 100GB ietilpīgu OneDrive kontu. Šāda iespēja iekļauta tālruņa komplektācijā. Tur varēsiet noglabāt savas bildes un citas lietas un tām piekļūt, piemēram, arī no sava datora.

Fakts, ka tālruņa korpuss gandrīz pilnībā izgatavots no stikla, tam nenoliedzami piešķir augstas klases ierīces izskatu un arī sajūtu turot rokās. Pamatotas ir bažas, kas ar tālruni notiktu, ja tas pēc kritiena saskartos ar kādu cietāku virsmu. Protams, tas var beigties bēdīgi, tomēr par pārsteigumu (aplūkojot tīmeklī to trako ļaužu, kam patīk iznīcināt dārgas mantas izvietotos video) nākas secināt, ka Gorilla Glass 4 un stingrā alumīnija sakausējuma maliņa dara savu, un nav jābaidās, ka tālrunis būs metams pat pēc mazākā kritiena.

Tiesa stikla virsmas nozīmē arī to, ka tām labi patīk uzkrāt pirkstu nospiedumus un citu “ķēpu”. Pēc ilgākas lietošanas, tālruni nākas notīrīt, lai tas atgūtu savu spozmi.

Edge + ir aprīkots ar 3000 mAh nenomaināmu akumulatoru. Ar to pietiek, lai aktīvi darbojoties mierīgi nodzīvotu dienu. Šis uzskatāms par uzlabojumu salīdzinot ar egde bez plusa. Akumulators nav nomaināms, jā, bet pamēģiniet atcerēties, kad pēdējo reizi mainījāt tālruņa akumulatoru? Protams, ja tas nav jūsu hobijs, diez vai vispār kādreiz tas darīts.

Kādam nepatīkami šķitīs arī tas, ka tālrunī nevar ievietot atmiņas karti. Te nu neko citu darīt nevar, ja nu ļoti gribas tieši S6, kā izvēlēties modeli ar pietiekamu iebūvētās atmiņas apjomu.

Kameras

Edge un edge + kameras šķiet ir vienādas, vismaz par tik, par cik var spriest pēc to parametriem. DxOMark Mobile kopvērtējumā, edge kamera šī materiāla tapšanas brīdī ir otrā labākā ar vērtējumu 86. To apsteidz tikai Sony Xperia Z5, kam ir par punktu vairāk – 87. Turklāt, ieskatoties detaļās redzam, ka abām kamerām DxOMark Mobile Photo novērtējums ir vienāds – 88. Starpību kopvērtējumā rada DxOMark Mobile Video, kur Z5 par diviem punktiem apsteidz egde, iegūstot vērtējumu 86.

Un attēli par visiem 100 apstiprina šo augsto vērtējumu. Spriediet paši, aplūkojot testa attēlus Flickr.

Arī uzņemtie video ir labas kvalitātes. Protams, neizpaliek bez “horizontālā slēdža” efekta (kad vertikāli objekti rādās slīpi) video ar ātru kustību, bet tas raksturīgs praktiski visām šādām kamerām.

Droši vien pateicoties jaudīgajam procesoram, edge + gandrīz nemaz neuzkarstot (izņemto vienu reizi, kad tas tomēr nez kādēļ uzkarsa) var uzņemt līdz piecām minūtēm UHD video. Piemēram, S5 tas bieži sagādā grūtības.

Nobeigums

Vai maksāt lielu naudu par lielu tālruni ir tā vērts, atkarīgs no katra paša pirktspējas un gaumes. Iespējams, ka labāka opcija tomēr ir edge ar savu 5.1 collu ekrānu?

Protams, gribētos, lai S6 sērijas tālruņi ir mitruma droši (kā S5), jo konkurenti, galu galā to nodrošina. Būtu labi, ja kamera tik ļoti neizspiestos no citādi slaidā tālruņa korpusa, bet te šķiet lomu spēlē kameras veiktspēja un labās īpašības, kas neļauj to samazināt daudz vairāk.

Bet ja, par bargu naudu (vismaz 700 EUR), vēlaties iegūt tehniski augstvērtīgu tālruni, kas labi noder ne tikai ikdienas vajadzībām, bet arī, lai izrādītos, Samsung Galaxy S6 edge + ir iespējams labākā izvēle.

Testa attēli

Testa video

0 RAKSTĪT KOMENTĀRU

Sūti Mums Ziņu Šeit

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>