/ Jaunumi / 2015. gada labākie Latvijas IT risinājumi – izdalītas Platīna Peles

2015. gada labākie Latvijas IT risinājumi – izdalītas Platīna Peles

platinapele2015laureati
Reinis Zitmanis uz 04/12/2015 - 08:23 uz Jaunumi, Programmas

LIKTA gadskārtējās konferences izskaņā - Platīna peles ceremonija

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) 17.gadskārtējās konferences ietvaros nosaukti Latvijā labākie informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) risinājumi un Latvijā labākais e–skolotājs. 

Šogad tika iesniegti 48 pieteikumi piecās pamatkategorijās. Labākos IKT projektus vērtēja neatkarīga žūrija. Laureāti saņēma nozares balvu “Platīna pele 2015”, kā arī speciālbalvas no LMT, Delfi, LDDK, Lattelecom, LTRK u.c.

2015. gada laureāti

Kategorijās “E–pārvaldes risinājumi, E–pakalpojumi sabiedrībai” balvu “Platīna pele 2015” saņēma risinājums “Elektroniskā algas nodokļa grāmatiņa” (EANG), ko izstrādāja AS “Exigen Services Latvia” pēc Valsts ieņēmumu dienesta pasūtījuma. EANG aizstāj papīra algas grāmatiņas, pilnībā izslēdzot tās no aprites. Šo VID e–pakalpojumu izmanto ikviens darba ņēmējs un darba devējs Latvijā.   

Kategorijā “Risinājumi biznesam” balvu “Platīna pele 2015” saņēma SIA “Lursoft IT” risinājums “Klientu portfeļa API playground”. Tas ļauj ikvienam pārlūkā izmēģināt visas Klientu portfeļa monitoringa API iespējas un atvieglot integrācijas izstrādes procesu. 

Kategorijā “Mobilās lietotnes” par uzvarētāju atzīta mobilā lietotne Kadastrs.lv – “Kadastrs Tavā kabatā”, ko pēc Valsts zemes dienesta pasūtījuma izstrādāja SIA “Visma Consulting”. Lietotne padarījusi kadastra datus pieejamākus paplašināts publiski pieejamais datu un informācijas apjoms. 

Par veiksmīgāko eParaksta integrācijas risinājumu atzīts AS “RIX Technologies” izstrādātais projekts “Dokumentu un satura pārvaldības risinājums Namejs”. Risinājums ir dokumentu un satura pārvaldības sistēma, kurā vienlaikus vienā vidē var strādāt vairākas organizācijas un iestādes. 

Par labāko e–skolotāju tika atzīts Auces vidusskolas informātikas skolotājs un direktora vietnieks IT jautājumos Frids Sarcevičs. Viņš skolai veltījis visu savu darba mūžu un pieredzi apmācījis vairākus tūkstošus skolēnu un skolotāju, Latvijā un ārvalstīs ir novadījis vairākus simtus IT seminārus un kursus, kā arī radījis jaunus IT resursus ar nozīmīgu mērķi – attīstīt lietotāju eprasmes un uzlabot Latvijas izglītības sistēmu kopumā.

Šīs kategorijas partneris – Sabiedrība “Tilde” – labākajam e–skolotājam piešķirs naudas prēmiju; prēmijas fonds ir 2 000 EUR (ietverot nodokļus). 

Savu speciālbalvu labākajam e–skolotājam piešķīra UNESCO Latvija Nacionālā komisija, apbalvojot Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas informātikas skolotāju  un laborantu Māri Purviņu.

0 RAKSTĪT KOMENTĀRU

Sūti Mums Ziņu Šeit

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>