/ Aktuāli / Latvijas retro videospēļu un tehnoloģiju komūna “Retro Istaba” aicina uz otro Retro mini-fest Rīgā

Latvijas retro videospēļu un tehnoloģiju komūna “Retro Istaba” aicina uz otro Retro mini-fest Rīgā

Retro Mini Fest 2 Rudens 2024 Plakats_1200
Raitis Misa uz 22/10/2024 - 09:37 uz Aktuāli, Pasākumi

2. novembrī 11:00 “Brūzis Manufaktūra” jau otro reizi pārtaps par retro videospēļu un tehnoloģiju mājvietu.

“Mēs dzīvojam unikālā laikā, kad video spēles no pāris lēkājošiem pikseļiem uz ekrāna ļoti īsā laikā ir pārvērtušās par hiperrealistiskiem stāstiem. Ir svarīgi atcerēties un saglabāt to no kā viss ir sācies un tas ir viens no Retro Mini-Fest mērķiem. Šādi pasākumi ir iespēja satikties un kopīgi paceļot laikā. Kādu tas aizvedīs pie vecā omes televizora un Super Mario, kādu pie ZX Spectrum programmēšanas, bet kādam tas atvērs jaunu, neizzinātu pasauli.” [Retro Artūrs “Retro Istaba”]

Apmeklētāji pasākumā varēs uzspēlēt leģendārās video spēļu zelta laikmeta konsoles un datorus: Zhiliton, Dendy, Famicom, Sega Mega Drive, PlayStation 1, PlayStation 2, PC Engine, Dreamcast, Neo Geo, Videosport-3, Vectrex, ZX Spectrum u.c.

Dienas garumā varēs arī piedalīties retro videospēļu turnīros un pēc apbalvošanas vakara noslēgumā paklausīties mūsu pašu Latvijas māksliniekus Medniex un Lilaste kuru arsenālā viens no mūzikas instrumentiem ir GameBoy spēļu konsoles.

Mini-festivāls ir video spēļu un tehnoloģiju entuziastu veidots bezmaksas pasākums veltīts retro tematikas popularizēšanai, klasisko video spēļu un tehnoloģiju saglabāšanai, kā arī jaunās paaudzes informēšanai un tehniskās kreativitātes veicināšanai.

Retro Mini Fest 2 Rudens 2024 Plakats

0 RAKSTĪT KOMENTĀRU

Sūti Mums Ziņu Šeit

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>